ARCHITECTURE SPEAKS! Francesca Torzo

kello 13:15 Otakaari 1x Espoo (luentosali A1) kello 18, Arkkitehtuurimuseo 30.1.2019

Yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa tuotettu Architecture Speaks! -luentosarja tuo Suomeen kiinnostavia kansainvälisiä toimijoita kertomaan itselleen ajankohtaisista näkökulmista arkkitehtuuriin. Monipuolisisista puheenvuoroista rakentuu ajankohtainen kokonaisuus. Luentosarja on englanninkielinen.

Francesca Torzo
francesca torzo architetto, Genova, Italia

keskiviikko 30.1.2019
kello 13:15 Otakaari 1x Espoo (luentosali A1)
kello 18, Arkkitehtuurimuseo


Arkkitehti Francesca Torzo on alallaan nuori tekijä, mutta hänen työstään ja ajattelustaan on jo kiinnostuttu kansainvälisesti. Konseptuaalisesti Torzo painottaa arkkitehtuurikokemuksen moniaistisuutta ja henkilökohtaisen merkitystä myös suunnittelutyössä.

Torzon suunnitelma Belgian Hasseltissa sijaitsevan nykytaidekeskus Z33:n laajennuksesta esiteltiin Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa vuonna 2018. Torzon ensimmäisiin töihin lukeutuva laajennus osoittaa päänäyttelyn kuraattorien, Yvonne Farrellin ja Shelley McNamaran, mukaan inspiroivaa ja virkistävää taitoa, lahjakkuutta ja runollista herkkyyttä. Siinä yhdistyvät käytännöllisyys ja kekseliäisyys, älyllinen täsmällisyys ja rakkaus rakentamiseen. Torzo kiinnittää erityistä huomiota yksityiskohtiin: esimerkiksi seinätiilet valmistettiin tarkasti arkkitehdin ohjeiden mukaan oikean koostumuksen ja värisävyn varmistamiseksi. Kiinnostavaa on myös olemassa olevien huoneiden ja uusien tilojen järjestäminen tavalla, joka tuntuu samanaikaisesti intuitiivisen sattumanvaraiselta ja hallitulta. On kuin suunnittelija ohjaisi liikkumaan tilassa omien henkilökohtaisten kokemustensa pohjalta.

”Francesca Torzon haptinen ja runollinen näyttely Venetsian biennaalissa synnytti kipinän kuulla ja nähdä lisää”, kertoo luentosarjan kuratoinut prof. Jenni Reuter.

Museon sisäänpääsyllä 10 / 5 / 0 €, Museokortilla maksuton

Lisätietoja: http://www.mfa.fi/francesca-torzo
Liittyvää tietoa

Lataa esite PDF-muodossa