KOTI – aittayö keskellä Helsinkiä

Sofiankatu 4, Torikorttelit 16.8.2017 - 17.9.2017

Koti 2017

KOTI HELSINKI

“KOTI halutaan tuoda koti-Suomeen, osallistumaan elokuun vilkkaaseen matkailu- ja kulttuurikauteen. Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi instituutti esittäytyy ja esittelee poikkeuksellisesti myös kotikentälle työtään suomalaisen osaamisen ja kulttuurin kansainvälistäjänä ja vauhdittajana", kertoo Suomen Pariisin instituutin johtaja Meena Kaunisto.

Samalla KOTI avaa Torikortteleissa Sofiankatu 4:n uudistetun jugendpalatsin upeine halleineen. KOTI Helsinki -tapahtuman aikana katutasossa toimii myös pop-up-kauppa KOTI Lokal.

AITTAELÄMYS KESKELLÄ KAUPUNKIA

"Suomalaisesta kesämökki ja aitta-kulttuurista ammentavassa KOTI-installaatiossa kävijä pääsee osaksi yhteistä yökylä-kokemusta muiden vieraiden kansa. Tapahtumassa yhdistyy jakamiseen liittyvä elämys asuttavaan muotoilunäyttelyyn. Rakennettu kokonaisuus ja kaikki sen yksityiskohdat on tarkkaan harkittu, mutta perimmiltään projekti on vähän kreisi ja kokeellinen. Jokainen yö on vierailijoista riippuen omanlaisensa kokemus," kertoo suunnittelija Linda Bergroth.

KOTI koostuu kuudesta aitasta, jotka majoittavat yhteensä 12 henkeä. Päivittäisestä vieraanvaraisuudesta vastaa KOTI-henkilökunta ympäri vuorokauden.

Tunnelmaa KOTI-aittakylässä lisäävät Lapuan Kankureiden tohvelit ja aamutakit, jotka yöpyjät saavat käyttöönsä. Mattila & Merzin aittoihin suunnittelemat Nikarin huonekalut täydentävät kuusiaittojen yksinkertaisen kaunista estetiikkaa. Innoluxin päivänvalolamput simuloivat aitoissa luonnonvaloa.

Aamukahvit nautitaan Studio Kaksikon Wesley Waltersin ja Salla Luhtaselan suunnittelemista Piippu-kahvipannuista. Suomalainen aamiainen tarjoillaan yhteisellä laiturialueella Nathalie L.:n suunnittelemilta keraamisilta astioilta. KOTI-installaation kuvituksista vastaa Linda Linko.

Aitoissa yöpyjät voivat katsella omilta päätelaitteiltaan KOTI Kinoa, joka esittelee suomalaisia lyhytelokuvia, dokumentteja ja matkailusisältöä. Elo-syyskuussa KOTI toimii myös erilaisten pop-up-tapahtumien näyttämönä.

Päivisin KOTI -näyttely on avoinna yleisölle klo 13 - 18.
Aitat ovat varattavissa osoitteessa kotisleepover.com 3.7.2017 alkaen.

Seuraa KOTI Helsinkiä Facebookissa ja Instagramissa
#kotisleepover
#mobilehome2017

Lisätietoja hankkeesta:
Tytti Siukonen, projektipäällikkö
KOTI / Suomen Pariisin instituutti
+358 40 583 49 15 / + 33 7 71 43 54 56
tytti.siukonen @ institut-finlandais.fr
Liittyvää tietoa

Lataa esite PDF-muodossa