From Border to Home Revisited -seminaari: Eurooppalaisia asumisratkaisuja turvapaikanhakijoille

Helsinki, Maunula-talo, Metsäpurosali, Metsäpurontie 4, Helsinki 21.3.2017 13.30 - 17.00

Arkkitehtuurimuseon ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskuks Archinfon järjestämässä From Border to Home Revisited -seminaarissa kuullaan, millaisia ratkaisuja arkkitehdit ja suunnittelutyöryhmät ympäri Euroopan ovat ideoineet ja toteuttaneet maahanmuuttajien kasvavaan asuntotarpeeseen. Tilaisuus on jatkoa loppuvuodesta 2016 päättyneelle, Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa nähdylle Suomen paviljongin From Border to Home -näyttelylle. Näyttely esitteli parhaimmistoa Arkkitehtuurimuseon ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn järjestämästä arkkitehtuurikilpailusta, jossa kansainväliset arkkitehtiryhmät visioivat kotouttamista edistäviä asumisratkaisuja turvapaikanhakijoille.

Keskustelua aiheen näkökulmana maahanmuutto ja moninaisuus monikulttuurisen yhteiskunnan voimavarana. Huomioimalla moninaisuuden mahdollisuudet voimme etsiä keinoja parantaa turvapaikanhakijoiden elämänlaatua pitkällä tähtäimellä sekä integroida heidät osaksi paikallista yhteiskuntaa. Arkkitehtuurilla on suuri rooli tämän tavoitteen saavuttamisessa, sillä sen avulla voidaan luoda niin väliaikaista asumista turvapaikanhakijoille kuin kestäviä asuntoratkaisuja alati muuttuviin kaupunkeihin.

Keskustelua pohjustavat kansainväliset asiantuntijat, jotka kertovat esimerkkejä siitä, miten Eurooppaan saapuville turvapaikanhakijoille voidaan luoda asuntoja ja töitä sekä siten integroida heidät osaksi paikallista yhteiskuntaa.

Keskustelijoina ovat muiden muassa
- Sabine Dreher, Venetsian arkkitehtuuribiennaalin 2016 Itävallan paviljongin Places for People -näyttelyn kuraattoriPreview Changes
- Marguerite Kahrl, kuvataiteilija ja permakulttuurisuunnittelija, USA/Italia
- Kaisa Schmidt-Thomé, tutkija, Refugees for Co-creative Cities -hanke, Demos Helsinki
- Sirkku Päivärinne, johtaja, maahanmuutto-osasto, Sisäasiainministeriö
- Marco Steinberg, arkkitehti, From Border to Home -näyttelyn kuraattori

From Border to Home -kilpailutöiden pop-up-näyttely on esillä Maunula-talossa seminaaripäivänä.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollista tutustua vuodenvaihteessa avattuun Maunula-taloon Arkkitehtitoimisto K2S:n opastuksella.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Keskustelu käydään englanniksi.
Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1294122403999743/

Ilmoittauminen: http://www.archinfo.fi
TERVETULOA!
Liittyvää tietoa

Lataa esite PDF-muodossa