Modernia elämää!

Helsinki, HAM Helsingin taidemuseo, Tennispalatsi 3.3.2017 - 30.7.2017

Näyttely tuo esille modernismin vahvan tulevaisuuden uskon sekä innostuksen tieteen ja teknologian kehitykseen. Suomessa ajanjakso merkitsi nopeaa yhteiskunnan muutosta: kaupungistumista, teollistumista ja hyvinvointivaltion rakentamista sekä kansainvälistymistä. Modernismi loi ja vahvisti suomalaista identiteettiä. Taiteessa, muotoilussa ja arkkitehtuurissa hylättiin menneisyys ja etsittiin uusia ilmaisutapoja.

Modernia elämää! yhdistää uudella ja yllättävällä tavalla arkkitehtuuria, muotoilua, valokuvaa ja kuvataidetta. Samalla näyttely kertoo siitä, miten monimuotoinen modernismi vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan ja taiteisiin. Näyttely ammentaa viiden suomalaisen museon – HAM Helsingin taidemuseon, Designmuseon, Suomen valokuvataiteen museon, Arkkitehtuurimuseon ja Alvar Aalto -museon – kokoelmista ja tutkimuksista ja se on ainutlaatuinen yhteistyöhanke.

Modernia elämää! järjestetään HAMin tiloissa Tennispalatsissa. Näyttelyn aikana kaikissa osallistuvissa museoissa esitellään teemaa syventäviä näyttelyitä.

Lisätietoja:
http://www.mfa.fi

Modernia elämää!
Liittyvää tietoa

Lataa esite PDF-muodossa