Otto-Iivari Meurman -palkinto

Ehdota arkkitehtia Otto-Iivari Meurman -palkinnon saajaksi!

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on jakanut vuodesta 2013 lähtien Otto-Iivari Meurman -palkinnon. Ensimmäinen palkinnon saaja oli emeritusprofessori Jere Maula. Seuraavat palkinnon saajat olivat Reino Joukamo 2014, Arkkitehtuuritoimisto B&M 2015, arkkitehdit Trevor Harris ja Hennu Kjisik 2016 sekä Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehdit Riitta Jalkanen, Pekka Pakkala, Mikael Sundman ja Matti Visanti 2017.

Otto-Iivari Meurman -palkinnon tarkoituksena on lisätä kiinnostusta suomalaiseen yhdyskunta- ja kaupunkisuunnitteluun sekä antaa tälle toiminnalle valtakunnallisesti arvoa ja tunnustusta. Palkinto jaetaan tunnustuksena arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on merkittävästi vaikuttanut hyvän elinympäristön luomiseen.

Palkinnon myöntämisen perusteena voi olla arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen kaupunkisuunnittelukohde tai sarja kohteita taikka pitkäjänteinen toiminta innovatiivisen ja laadukkaan yhdyskuntasuunnittelun hyväksi. Perusteena voi olla myös uraauurtava yhdyskunta- tai kaupunkisuunnitteluun liittyvä tutkimus-, kehitys- tai opetustoiminta taikka ansiokas elämäntyö alueiden käytön suunnittelun parissa.

Palkinto jaetaan vuosittain. Ehdotusten joukosta palkinnon saajan valitsee lautakunta, jonka Suomen Arkkitehtiliiton hallitus on nimennyt. Palkintona luovutetaan pronssinen Otto-Iivari Meurman -mitali ja kunniakirja. Palkinto luovutetaan seuraavilla Arkkitehtipäivillä, jotka järjestetään Oulussa 13.-14.4.2018.

Palkintolautakunta pyytää perusteltuja ehdotuksia Otto-Iivari Meurman -palkinnon saajaksi 16.3. mennessä.

Ehdotukset tulee toimittaa viimeistään 16.3. osoitteeseen Suomen Arkkitehtiliitto SAFA/Marja Mesilä, Runeberginkatu 5, 00100 Helsinki tai sähköpostitse marja.mesila @ safa.fi.

Arkkitehtiliitto on päättänyt palkinnon perustamisesta 12.12.2011

Meurman

Palkinnon saajat
  • 2013 emeritusprofessori Jere Maula
  • 2014 arkkitehti Reino Joukamo
  • 2015 Arkkitehtuuritoimisto B&M
  • 2016 arkkitehdit Trevor Harris ja Hennu Kjisik
  • 2017 Helsingin Kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehdit Riitta Jalkanen, Pekka Pakkala, Mikael Sundman ja Matti Visanti