Ajankohtaissivuilta löydät alan uutisia, tapahtumia, seminaareja, näyttelyitä ja teräviä kannanottoja arkkitehtuuriin ja rakennetun ympäristön suunnitteluun.

Roihuvuoren ala-asteen peruskorjaus, Jeskanen-Repo-Teränne Arkkitehdit Oy. (Aarno Ruusuvuori v. 1967). Kuva Kuvio Oy.

Asetu ehdolle Arkkitehtiraatiin!

Nyt on aika asettua ehdolle Työelämän arkkitehtiraati TARin johtokuntaan tulevaksi kolmivuotiskaudeksi. TEKin ja SAFAn välisen yhteistyösopimuksen mukaisesti TEKissä toimii Työelämän arkkitehtiraati TAR. Se kokoaa uusia SAFA–TEK -yhteisjäseniä ja entuudestaan TEKin jäseninä olevaa arkkitehtikuntaa keskustelemaan ja käsittelemään arkkitehtien työstä ja siihen liittyvistä ilmiöistä sekä vaikuttamaan arkkitehtien työelämään. Ehdokkaiksi voivat asettua kaikki työelämässä palkansaaja-asemassa olevat SAFA-TEK –jäsenet. Raati kokoontuu muutaman kerran vuodessa. Ehdokasasettelu on avoinna 1.2.–28.2.2018. Sen jälkeen ehdokaslista julkaistaan TEKin kotisivuilla.

Vuoden 2018 SAFA-palkinto -ehdokkaita haetaan

Suomen Arkkitehtiliiton SAFA-palkinto jaetaan tunnustuksena maamme kunnalle tai muulle julkiselle tai yksityiselle yhteisölle tai yritykselle, joka esimerkillisellä tavalla on toiminut hyvän suunnittelun edellytysten ja tulosten aikaansaamiseksi. Ehdota SAFA-palkinnon saajaa 1.3.2018 mennessä osoitteella Suomen Arkkitehtiliitto, Malminkatu 30, 00100 Helsinki tai koulutus @ safa.fi.
Lue lisää SAFA-palkinnosta

Lähetä meille kulttuuriperintötarinasi!

Vuosi 2018 on kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi. Suomessa vuoden pääteemana on osallisuus kulttuuriperintöön. Teema tulee näkymään monin tavoin SAFAn toiminnassa vuonna 2018. Lähetä meille omakohtainen kokemus, tarina tai muisto kulttuuriperintöön liittyen. Tarina voi liittyä esimerkiksi lapsuuden kotiin tai asuinympäristöön, mutta yhtä hyvin nykyiseen elämäntilanteeseen, kesäviettopaikkaan, koti- tai työskentely-ympäristöön. Julkaisemme juttuja vuoden mittaan au:ssa ja SAFAn blogissa. Sarja alkaa au:n tammikuun numerossa.
Kirjoituksia voi lähettää koko vuoden ajan osoitteeseen: au @ safa.fi

Arkkitehtisuunnittelualan työehtosopimus

Ylemmät Toimihenkilöt YTN, Palvelualan työnantajat PALTA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ovat hyväksyneet omissa hallinnoissaan arkkitehtisuunnittelualan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksen ajalle 1.11.2017-31.10.2020.
Tutustu työehtosopimukseen
PDF 324,3Kt