Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on arkkitehtien ammatillinen ja aatteellinen yhteisö sekä edunvalvoja, joka toimii aktiivisesti arkkitehtuurin ja korkealaatuisen elinympäristön puolesta.
Suvelan kappeli, Espoo. OOPEAA Office for Peripheral Architecture. Kuva Mika Huisman

SAFA

Vuonna 1892 perustetun Suomen Arkkitehtiliiton jäseninä on noin 3 000 yliopistotason tutkinnon suorittanutta arkkitehtia. Lisäksi SAFAssa on noin 500 opiskelijajäsentä.

KIRJAUDU JÄSENSIVUILLE
Facebook
Twitter
SAFAN BLOGI
EKO-BOXI - SAFAn kestävän rakentamisen tietosivut
ARKKITEHDIKSI.FI

LISÄÄ TOIMINNASTAMME:

Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaat valittu

AF logo
Esiraadin valitsemat finalistit ovat Lappeenrannan kaupunginteatteri, Löyly Helsingin Hernesaaressa, Rovaniemen keskuskentän katsomorakennus Railo ja Suvelan kappeli Espoossa. Palkinnon saajan valitsee entinen pääministeri Paavo Lipponen. Palkinnon voittaja julkistetaan 13. lokakuuta Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa.

AF pressitiedote
PDF 332,6Kt

Kansainvälinen arkkitehtuurin päivä

AVOIMET OVET - OPEN STUDIOS 3.10.

SAFAn paikallisosastot viettävät kansainvälistä arkkitehtuurin päivää maanantaina 3.10. Useat arkkitehtitoimistot ja muut kohteet avaavat ovensa yleisölle Oulussa, Tampereella ja Savon alueella.
Tapahtuma Facebookissa
Avoinna olevat kohteet kartalla

SAFAn blogissa

Aaro Artto SAFAn blogissa: '60- ja 70-luvulla purettiin uusrenessansitaloja ja Jugendia koska väitettiin, että vanhan korjaaminen olisi tullut liian kalliiksi. Vanha oli tehotonta, rumaa ja arvotonta. Nyt uudempaa rakennuskantaa puretaan samoin argumentein.'
Modernismi murtuu – jos ei muuten niin purkamalla

Uutiset

Julkista taidetta arvostetaan eniten Oulussa ja pääkaupunkiseudulla
75 prosenttia suomalaisista haluaa taidetta arkeensa. Kannatus on kasvanut kahdessa vuodessa, sillä edellisessä vastaavassa kyselytutkimuksessa 2014 julkista taidetta halusi arkisiin ympäristöihinsä 70 prosenttia vastaajista.
28.9.2016
SAFA: ELY-keskusten valitusoikeutta ei syytä rajoittaa
Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn mielestä ehdotetut maankäyttö- ja rakennuslain muutokset mahdollistavat joustavat kaavoitus- ja lupamenettelyt, sekä tarjoavat kunnille mahdollisuuden toteuttaa tarvittaessa rakennushankkeita nykyistä nopeammin. SAFA kuitenkin peräänkuuluttaa joustavuuden rinnalle asiantuntijuutta ja riittäviä suunnitteluresursseja kuntiin.
5.9.2016
Pietilä-palkinto Uusi Kaupunki Oy -kollektiiville
Uusi Kaupunki Kollektiivi Oy sai palkinnon tunnustuksena uudenlaisesta osallistavasta ja eri toimijoiden yhteistyöhön perustuvasta suunnittelun tavasta.
2.9.2016

Kaikki uutiset

Tapahtumia

Nils Erik Wickberg Lectures: MARC TREIB, Beauty and Responsibility in Landscape Architecture and Building
Quo Vadis Architectura?
Otakaari 1 30.9.2016
Pohjoismainen arkkitehtuuripolitiikan konferenssi
Osana Pohjoismaiden ministerineuvoston Suomen puheenjohtajakauden ohjelmaa 2016, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus järjestää Helsingissä pohjoismaisen arkkitehtuuripoliittiseen konferenssin 13.10. ja asiantuntijatapaamisia 14.10.
Helsinki Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A 13.10.2016 - 14.10.2016
Vanhemman rakennuttajan pätevöityskoulutus RAPS 4
19.10.2016
Arkkitehtuurin tutkimuksen päivät
You are kindly invited to the 8th Annual Symposium of Architectural Research: ARCHITECTURE AND EXPERIENCE NOW on October 27th to 29th, in Tampere, Finland.
TTY 27.10.2016 - 29.10.2016

Kaikki tapahtumat

BASF